• Subcribe to Our RSS Feed

Hvordan takle duggete vinduer?

Duggete vinduer er et vanlig problem. Vi står overfor dette problemet spesielt i vår- og høst-vinter perioden, da det er en betydelig dag aktiv temperaturforskjeller og økt fuktighet. Dette problemet er størst på 3 lags glass.

DSC_3016_05

Det bør bemerkes at kondensasjonen er en normal fysisk prosess. Vi bidrar til denne prosessen hver dag når vi utføre aktiviteter som: koking, vasking eller stryking, noe som fører til økning i mengden av damp og sannsynligheten for kondensering. Kondensasjon på glassoverflaten oppstår som et resultat av lavere eller lik temperaturen på glassoverflaten og punkt temperaturen for den bestemte relativ luftfuktighet. Siden årsakene til dette fenomenet ligger i høy luftfuktighet og utilstrekkelig ventilasjon i rommet, er det avgjørende å følge reglene for riktig frisk luftstrøm inn i rommet.

Vi må innse at økt fuktighet i leiligheten påvirker vår helse, som fører til mugg på veggen rundt vinduene som kan resultere i skader på bygningskonstruksjoner og ødeleggelse av hjem innredning, ubehagelig lukt, luftveissykdom eller mangel på konsentrasjon.

Det er nødvendig å sikre den riktige fuktighetsgraden i den flaten. Den anbefalte luftfuktigheten i et rom bør være 40-50%. For å oppnå den riktige nivå, er tilstrekkelig ventilasjon meget viktig – tyngdekraft eller tvungen ventilasjon som bør være passende utformet for den aktuelle rom, og bygg. For å komplettere ventilasjon kan vi anvende et riktig system av beslag som muliggjør luftsirkulasjon gjennom sporet mellom karmen og rammen, og reduserer sannsynligheten for kondensering.

Moderne vinduer er produkter av høy kvalitet; de skiller seg ut for parametere som er i overensstemmelse med europeiske standarder. De er utstyrt med avanserte beslag som garanterer glatt treverk drift og bruk. Vinduene er også bedre for ventilasjon på grunn av den ekstra tilt stilling som fungerer som det såkalte «ventilasjon sporet». Mikro ventilasjons funksjon integrert med skjær gjør det mulig å plassere håndtaket i 45 ° stilling. Denne funksjonen gjør det mulig å rette luftsirkulasjon og det reduserer sannsynligheten for kondensering. Når det kommer til DRUTEX produkter, mikroventilasjon i oppholdet er en standard del av vinduet tilbehør.

Tatt i betraktning spørsmålet om luftsirkulasjon og for å unngå duggete vinduer, når du kjøper treverk er det også viktig å velge riktig sammensatt glass og å se etter en delta med en varm spacer dvs. en plast spacer som vesentlig eliminerer kuldebroer som minimaliserer øyeblikket av kondens på kanten av glasset.

«I dag, tilbyr markedet en rekke avstandstykker. Imidlertid er tekniske og termiske parametre for avstands stykkene dramatisk varierende. Aluminiumums spacere er et materiale som er preget av lite varmeisolasjon, og alle andre slags spacere (stål eller plast) garanterer bedre termiske parametre, siden det skulle oppstå kondens senere enn i tilfellet med aluminium. «- Sier Mirosław Furtan, kvalitet direktør ved DRUTEX SA

Den ultra varme Swisspacer Ultimate, som er tilgjengelig i DRUTEX S.A. produkter, er ledende i Europa innen vindus produksjon, ikke bare tillater de å spare energi, men det sikrer også sunt og behagelig mikroklima på rommene. Vinduets temperaturen på innsiden mellom rammen og de sammensatte glass øker; som et resultat, er damp kondensering på kanten av glasset redusert. Derfor er risikoen for uheldig mugg vekst også redusert. Ekstra fordeler av anvendelsen av Swisspacer Ultimate er det faktum at avstanden ikke provoserer den ubehagelige følelsen av kulde når du berører glasset. Den moderne spacer er også en respons på dagens trender innen design. Det brede fargespekter av avstands stykkene omfatter 17 nyanser, som gjør det mulig å velge det elementet som passer optimalt for vindus fargen. Vinduer er utstyrt med moderne spacere som oppfyller de stadig strengere kravene i energieffektivitet. Swisspacer Ultimate, sertifisert av Passiv hus instituttet i Darmstadt, har verdens-beste lineær termisk Psi (ψ). På grunn av sin perfekte termiske egenskaper senker vinduet varme gjennomgangs koeffisient med 12%

En løsning for å unngå kondens på vinduer i rom som kjøkken og bad er å bruke spesielle vifter. Vi tilbyr et valg mellom hydro regulerte vifter, dvs. styres automatisk, trykk og manuelt kontrollerte vifter. De sørger for luftstrøm når vinduene er lukket.

Du kan glemme duggete vinduer. Det er viktige er å ta notis av vindus spesifikasjonen når vi bestemmer oss for å kjøpe dem, siden djevelen som alltid er i detaljene.

*I følge Saint Gobain information